Rotterdam, 18 november 2011
Ahoy Rotterdam is in november beloond met het gouden Green Key certificaat voor haar Congres- & Vergadercentrum. De Green Key is hét internationale keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering in de hospitality branche. De gouden classificatie is het hoogst haalbare niveau. Hiermee komt Ahoy het convenant ‘Duurzame Hotels en Congreslocaties Rotterdam’ na. Een duurzame hotel- en congressector in Rotterdam draagt bij aan de doelstellingen van het Rotterdam Climate Initiative om 50% CO2-reductie en 100% klimaatbestendigheid in 2025 te realiseren.
De Green Key kent drie niveaus: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een bedrijf neemt, hoe hoger de uiteindelijke certificering is. Het Green Key keurmerk wordt vervolgens voor één jaar toegekend en ieder jaar gecontroleerd.
Ahoy Rotterdam doet veel om het groene en duurzame beleid waar te maken zoals onder andere maatregelen op het gebied van water- en energiebesparing, afvalscheiding, duurzame mobiliteitsoplossingen en sociaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Het jaar 2011 is voor onze accommodatie een prachtig jaar geworden. Niet alleen hebben wij ons veertig jarig bestaan gevierd, maar ook nog een Gouden Green Key behalen is de kers op de taart. Wij deden al veel op gebied van duurzaamheid en ook met de grootschalige modernisering van het Sportpaleis was dit een belangrijk onderdeel,” aldus directeur van Ahoy Rotterdam, Peter van der Veer.
Convenant Duurzame Hotels en Congreslocaties Rotterdam
Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, Rotterdam Marketing en de gemeente Rotterdam, in de persoon van wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte, Alexandra van Huffelen tekenden samen met Ahoy Rotterdam het convenant. Dit uit zich in concrete maatregelen met betrekking tot het verminderen van gas-, water- en elektraverbruik en door het reduceren van afval. Een belangrijk voordeel is dat milieubesparing in de meeste gevallen ook leidt tot een aanzienlijke kostenreductie. Daarnaast is kennisontwikkeling en –deling een belangrijk onderdeel in de samenwerking.